زمینی

وبلاگ ادبی فرهاد کشوری

زمینی

وبلاگ ادبی فرهاد کشوری

دوماهنامه شماره 3 و 4 سیاه مشق

دو ماهنامه ی سیاه مشق، شماره ی 3 و 4 منتشر شد

فروردین/ اردیبهشت 1396 

 

دو ماهنامه ی سیاه مشق با پرونده های ادبی صفدر تقی زاده و یارعلی پورمقدم در 159 صفحه منتشر شد. آن چه در این شماره و در بخش های مختلف سیاه مشق می خوانیم عبارت است از:

1- شعر ایران: در این بخش دو شعر از هرمز علی پور، شعر تمام قد و طعم خوش کلام از محمد شریفی، شعر درد بیداری از عباس صفاری، دو شعر از منصور ململی، شعری از مهدی مرادی، شعری از بهزاد زرین پور، یک شعری از یونس گرامی و شعری از فرناز جعفرزادگان می خوانیم.

2- شعر خارجی: شعری از امیلی دیکنسون، ترجمه علی بهروزی

3- داستان ایرانی: در این بخش سه داستان به چاپ رسیده، داستان آواز خوان از نسیم خاکسار، داستان انار می شود گاهی از دامون بهرنگ و داستان تانک سوخته از غلامرضا منجزی و من دیوانه نیستم سروان از مجتبا نریمان.

5- ادبیات داستانی جهان: شامل داستان های همه ی آن ها از دیوید فاستر والاس ترجمه ی معین فرخی، پس از توفان از ارنست همینگوی ترجمه ی صالح حسینی و طلبه از آنتوان چخوف ترجمه ی صفدر تقی زاده است.

6- پرسه در حوالی کافه شوکا، پرونده ادبی یارعلی پورمقدم. این بخش شامل مقالات ساکن خانه ی داستان از فرهاد کشوری، آینه ی شکسته، بررسی داستان ده سوخته از کورش اسدی و نویسنده و نقال، بررسی کارنامه ادبی پورمقدم از غلامرضا رضایی و داستان ژان والژان از یارعلی پورمقدم است.

7- کنونت که امکان گفتار هست، پرونده ادبی صفدر تقی زاده شامل مقاله های بیوگرافی و کتاب شناسی، صفدر تقی زاده ابرِ آذاری از محمد علی موحد، مترجمی با انتخاب های درخشان و ترجمه های روان از علی دهباشی، صفدر تقی زاده و عمری رفاقت فرهنگی از اسدالله امرایی، هنوز به من نیروی نوشتن می دهد از محسن سلیمانی و برگرفته هایی از نامه های م.آزاد به صفدر تقی زاده

8- گفتگو: دشوارترین بخش ترجمه ادبی، انتخاب کتاب مورد نظر است. گفتگوی مجتبا نریمان با صفدر تقی زاده.

9- مقالات:  نگاهی به رابطه هنر و ادبیات در خوزستان از حسین ورجانی، از حوالی آسماری تا جمهوری های آند از سیروس ممبینی، بررسی فرایند شناخت ساختاری زبانی قصه های قرآن کریم از الخاص ویسی و صادق کریمی، درونه گیریِ روایی از ویلیام نیل ترجمه ی قدرت قاسمی پور.

10- نقد: نگاهی به مجموعه داستان «خانه ی کوچک ما» اثر داریوش احمدی از امین فقیری، فضا – زمان در «آبشالوم، آبشالوم!» از لاله فقیهی، صورت حساب ...! نقدی بر کتاب دکتر شفیعی چه می گوید؟ از هاشم حسینی و «با خارجی ها صحبت مکن» تقابل های زبانی در مرشد و مارگریتا اثر میخائیل بولگاکف از محمد حیاتی.

11- میراث: مقاله های عید نوروز در آبان از صفدر تقی زاده، مسافران اروپایی تاریخ در خوزستان به روایت آلفونس گابریل از غلامرضا بهنیا، پل بند لشکر از مجموعه نظام آبی دوره ساسانی از هدیه اشرفپور.

12- برداشت آزاد: شامل معرفی کتاب های یال بریده ی رخش از حیات قلی فرخ منش، چینووی از علی یار زارعی و سوتک از غلامرضا فروغی نیا، کالبد شکافی یک ترور از اندرو سینکلر ترجمه ی خسرو صبری، معرفی کتاب های باغ ملی از کورش اسدی، کشتی توفان زده از فرهاد کشوری، زبیح از احمد بیگدلی، ضد خاطرات یک باغ وحش از ندا شیروی و ساعت ویرانی از آرام روانشاد و مقاله مونولوگ یک دوره گرد از سروش انشان.

سیاه مشق از شماره ی 2 با همکاری غلامرضا رضایی و محمد حیاتی با رویکردی متفاوت و توجه جدی به ادبیات داستانی و شعر و نقد و مقاله ی ادبی منتشر می شود و سیروس ممبینی سردبیر و مدیر مسؤل سیاه مشق است. با آرزوی موفقیت بیشتر برای این دوماهنامه ی خوزستانی سیاه مشق.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد